Wolvilt is gemaakt van zuiver scheerwol (wat rechtstreeks van de schaap komt) en daarmee 100% natuurlijk, recyclebaar en duurzaam.
Overigens is het in Europa geproduceerd en voldoet aan de strenge eisen.
Het scheerwol wordt in de fabrieken op speciale wijze geweven tot lappen stof, die wij weer gebruiken voor onze producten. 
De eigenschappen van wolvilt is een sterke duurzame stof, puur natuurlijk, ademend, water en vuilafstanden, brandt niet en is kleurvast. Onderhoud vriendelijk, zacht en veilig voor baby´s
Is het wolvilt een beetje vuil dan is het gemakkelijk schoon te maken met een (schone) licht vochtige doek en te drogen aan de lucht.
Let op.. Dit product dient niet gewassen te worden in de wasmachine, wasdroger of strijken. Dit kan het materiaal verzwakken en zo sneller kapot gaan.

Het Hout wat wij gebruiken (kralen en ringen) zijn onbehandeld en zonder chemische stoffen.  De houten ringen zijn gemaakt van beuken hout.
Het is gemakkelijk te onderhouden. Bij vuil kunt u het beste de kralen met een (schone) licht vochtige doek afnemen en droge aan de lucht.
Zijn de kralen helemaal nat geworden door een regenbui? Dan kunnen de kralen wat donker zijn geworden. Dit is een natuurlijke reactie van het hout en gaat vanzelf weer weg. Hang het product ergens aan op (waar een kindje niet bij kan) en laat het aan de lucht drogen in een (droge ruimte).
Let op.. Dit product dient niet gewassen te worden in de wasmachine, wasdroger of strijken. Dit kan het materiaal verzwakken en zo sneller kapot gaan.