Vilt is een zachte, stevige stof die ook nog eens water en vuilafstotende werking heeft.
Onderhoudsvriendelijk en veilig voor baby´s, hondjes en katten.
Is het vilt een beetje vuil dan is het gemakkelijk schoon te maken met een (schone) licht vochtige doek en te drogen aan de lucht.
Let op.. Dit product dient niet gewassen te worden in de wasmachine, wasdroger of strijken. Dit kan het materiaal verzwakken en zo sneller kapot gaan.
Tijdens gebruik kunnen er pluisjes ontstaan. Deze wijn eenvoudig eraf te plukken of te verwijderen met een pluizenverwijderaar. Graag niet met een schaar of scheermesje, dit kan de stof beschadigen.

 

Het hout wat wij gebruiken (kralen en ringen) zijn onbehandeld en zonder chemische stoffen. 
Het is gemakkelijk te onderhouden. Bij vuil kunt u het beste met een (schone) licht vochtige doek afnemen en drogen aan de lucht.
Zijn de kralen helemaal nat geworden door een regenbui? Dan kunnen de kralen wat donkerder zijn geworden. Dit is een natuurlijke reactie van het hout en gaat vanzelf weer weg. Hang het product ergens aan op (waar een kindje niet bij kan) en laat het aan de lucht drogen in een (droge ruimte).
Let op.. Dit product dient niet gewassen te worden in de wasmachine, wasdroger of strijken. Dit kan het materiaal verzwakken en zo sneller kapot gaan.

 

Regenjasjes van softshell zijn waterafstotend. Het vuil kan worden verwijderd met een vochtige doek.
Ook producten van polyester zoals een fleece jasje of knuffel doekje, kunnen met een vochtige doek schoon gemaakt worden.
Toch heel vies en liever even wassen? Dat kan op max 30 graden in de wasmachine. Wel even drogen aan de lucht en niet strijken.